Tarta cu visine si crema frangipane

de Julie in Prajituri, 6 Iul 2011 | 8116 vizualizari

 

Crema frangipane este o crema de migdale, folosita in bucataria frantuzeasca. Este ideala ca umplutura pentru diverse tarte cu fructe precum visine, cirese, pere, prune. In componenta ei intra parti egale de unt, zahar si pudra de migdale, legate de ou.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg visine fara samburi
  • Aluat:
  • 250 g unt,
  • 200 g zahar pudra,
  • 4 galbenusuri, 
  • 500 g faina,
  • 4 linguri lapte,
  • esenta de vanilie.
  • Crema frangipane:
  • 75 g unt,
  • 75 g zahar,
  • 75 g pudra de migdale,
  • 1 ou.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si crema frangipane:

Migdalele se coc usor in cuptor, apoi se rasnesc sub forma de pudra. Se amesteca bine untul cu zaharul si pudra de migdale. Se adauga apoi oul si se omogenizeaza. Crema se lasa la frigider timp de 2-3 ore, inainte de a fi folosita.

Aluat:

Se mixeaza untul cu zaharul, esenta si galbenusurile pana se obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina, apoi se adauga laptele. Aluatul se strange usor cu mainile pana se uniformizeaza, apoi se pune in folie alimentara si se lasa la rece 30 minute. Se unge o tava de tarta, cu ulei si se tapeteaza cu faina. (Diametru tava- 30 cm). Se intinde aluatul in tava, se toarna crema si se niveleaza. Deasupra se repartizeaza visinele. Se coace in cuptorul deja incalzit, timp de 25-30 minute.

Tarta cu visine si crema frangipane, este foarte buna servita rece, alaturi de o cupa cu inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crema frangipane" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine